x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piloţii de la Lufthansa se pregătesc de o nouă grevă, în perioada 1-2 decembrie

Piloţii de la Lufthansa se pregătesc de o nouă grevă, în perioada 1-2 decembrie

30 Noi 2014   •   13:39

Piloţii de la Lufthansa, reprezentaţi de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), au ameninţat cu noi mişcări de protest în perioada 1-2 decembrie, după ce discuţiile cu conducerea companiei referitoare la programele de pensionare anticipată au eşuat, transmite Reuters.

Piloţii de la Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, au organizat deja mai multe acţiuni de protest în acest an, care au afectat mii de pasageri, din cauza intenţiei echipei de conducerea de a elimina sistemul de pensionare anticipată care permite în prezent piloţilor să se pensioneze la 55 de ani.

Piloţii vor înceta activitatea începând de luni, ora 11,00 GMT până marţi, ora 22,59 GMT, pe zborurile pe distanţe scurte şi medii, precum şi marţi între orele 02,00-22,59 GMT, pentru zborurile pe distanţe lungi, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

Lufthansa nu este singurul mare operator aerian care are probleme cu angajaţii. Sindicatul piloţilor de la Air France a declanşat în septembrie cea mai lungă grevă din istoria companiei, costurile acţiunii de protest fiind evaluate de conducere la 20 de milioane de euro pe zi.

×