x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pilotul care şi-a pierdut BRAŢUL-PROTEZĂ. La aterizare, într-un avion cu 47 de pasageri

Pilotul care şi-a pierdut BRAŢUL-PROTEZĂ. La aterizare, într-un avion cu 47 de pasageri

14 Aug 2014   •   16:54
Pilotul care şi-a pierdut BRAŢUL-PROTEZĂ. La aterizare, într-un avion cu 47 de pasageri

Un pilot al companiei aeriene britanice Flybe a pierdut, pentru scurt timp, controlul asupra avionului aflat în curs de aterizare întrucât i s-a desprins proteza ortopedică pe care o are la un braţ, a anunţat azi Biroul de Investigare a Accidentelor Aeriene (AAIB), preluat de AFP şi EFE.

În data de 12 februarie, avionul efectua o cursă, cu 47 de pasageri la bord, între Birmingham şi Belfast, când pilotului i 's-a desprins proteza braţului din clema' de fixare la comenzi, 'lipsindu-l de control asupra aparatului de zbor'. Aterizarea a fost 'bruscă', dar niciun pasager nu a fost rănit, potrivit raportului AAIB.

'Comandantul de bord implicat este unul din piloţii cei mai experimentaţi şi mai demni de încredere ai Flybe', a declarat Ian Baston, director operaţiuni de zbor şi securitate al companiei aeriene. 'Securitatea pasagerilor sau a personalului de bord nu a fost nicio clipă pusă în pericol, iar avionul nu a fost avariat', a adaugat el.

Conform raportului AAIB, pilotul de 46 de ani verificase înainte de aterizare dacă proteza îi era bine fixată la comenzi. Când a avut loc incidentul, el dezactivase pilotul automat şi efectua aterizarea manual. A preluat imediat controlul avionului cu mâna dreaptă, validă. 

Din cauza condiţiilor meteorologice şi a unei posibile rafale de vânt, aterizarea, care se derulase normal, a fost urmată de o mişcare bruscă a avionului, care a aterizat apoi destul de violent, se arată în raportul AAIB. 

Pilotul a promis că va fi mai prudent pe viitor, verificând mai bine clema de fixare a protezei la comenzi şi informându-şi copiloţii de posibilitatea repetării unui asemenea incident, încheie raportul. (Agerpres)

[foto wikipedia]



×
Subiecte în articol: pilot avion