x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pilotul şi copilotul au adormit în zbor, la manşa unui avion de pasageri. Cum i-a trezit un avion de vânătoare

Pilotul şi copilotul au adormit în zbor, la manşa unui avion de pasageri. Cum i-a trezit un avion de vânătoare

23 Oct 2014   •   08:35
Pilotul şi copilotul au adormit în zbor, la manşa unui avion de pasageri. Cum i-a trezit un avion de vânătoare

Un Airbus A319, al companiei Brussels Airlines, cu 100 de pasageri la bord, a fost interceptat în zbor de către un avion de vânătoare francez, după ce toate contactele cu turnul de control au fost pierdute. Incidentul a avut loc în 28 iunie, însă a fost făcut public de-abia recent, după încheierea anchetei.

Avionul decolase din Spania şi survola teritoriul Franţei în drum spre aeroportul belgian de destinaţie, Bruxelles Zaventem. La un moment dat însă, în timpul zborului, piloţii nu au mai răspuns la apelul controlorilor de zbor.

Autorităţile franceze au dispus imediat ridicarea unui avion de vânătoare pentru neutralizarea unui eventual atentat terorist sau încercare de deturnare. Deși reprezentanții companiei aeriene au alte explicații pentru faptul că nu s-a răspuns la apelul controlorilor, există suspiciunea că pilotul dormea în zbor şi că, pur şi simplu, n-a auzit apelul.

Mai mult, se pare că şi copilotul era într-o stare similară.

Linia aeriană neagă însă ferm aceste supoziţii. Nu ştie exact ce a făcut avionul de vânătoare, dacă şi cum l-ar fi trezit pe pilotul adormit, dar cursa a aterizat în siguranţă şi la timp la Bruxelles.

×