x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Plasaţi explozibili pe străzi! Tăiaţi-le capetele!". Mesajul TERIFIANT transmis de jihadiştii Statului Islamic

"Plasaţi explozibili pe străzi! Tăiaţi-le capetele!". Mesajul TERIFIANT transmis de jihadiştii Statului Islamic

22 Sep 2014   •   10:37
"Plasaţi explozibili pe străzi! Tăiaţi-le capetele!". Mesajul TERIFIANT transmis de jihadiştii Statului Islamic

Statul Islamic le cere insurgenţilor islamişti din peninsula Sinai să comită noi atacuri asupra forţelor de securitate egiptene şi să continue cu decapitările ostaticilor, relatează Reuters, conform Agerpres.

"Plasaţi explozibili pe străzi contra lor (forţelor de securitate egiptene, n.r.)! Atacaţi-le bazele! Tăiaţi-le capetele! Nu îi lăsaţi să se simtă în siguranţă!", se arată în declaraţia SI citită de purtătorul de cuvânt al grupării, Abu Muhammad al-Adnani şi postată online.

Un şef al grupului jihadist Ansar Beit Al-Maqdis, vinovat de comiterea unor atacuri mortale în Egipt, a fost ucis sâmbătă de armata egipteană în peninsula Sinai.

Jihadistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost împuşcat mortal de soldaţi în nordul peninsulei Sinai în timp ce încerca să plaseze o bombă la marginea drumului, împreună cu alţi trei islamişti care au fost arestaţi.

Ansar Beit Al-Maqdis, care a jurat credinţă Al-Qaida şi recent şi-a exprimat sprijinul pentru Statul Islamic, revendică constant atacuri împotriva forţelor de securitate egiptene, după destituirea preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată, în iulie 2013.

×