x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia avertizează cu privire la posibile atentate de Paşte în Turcia împotriva catolicilor şi evreilor (presă)

Poliţia avertizează cu privire la posibile atentate de Paşte în Turcia împotriva catolicilor şi evreilor (presă)

26 Mar 2016   •   19:30
Poliţia avertizează cu privire la posibile atentate de Paşte în Turcia împotriva catolicilor şi evreilor (presă)

Poliţia turcă a lansat un avertisment cu privire la posibile atentate comise de gruparea Stat Islamic (SI) care i-ar viza pe creştini şi pe evrei în timpul sărbătorilor de Paşte din acest sfârşit de săptămână, a transmis sâmbătă agenţia Anadolu.

Această alertă naţională atrage atenţia cu privire la atacuri care ar putea avea ca ţintă biserici în care se sărbătoreşte duminică Paştele catolic, dar şi asupra unor sinagogi, a scris Anadolu, citată de AFP.

Poliţia a avertizat că membri ai grupării teroriste SI au avut posibilitatea de a identifica lăcaşurile de cult, precum şi consulatele sau ambasadele, îndeosebi la Ankara, şi că fundaţiile religioase care nu sunt musulmane trebuie să fie vigilente.

Alerta survine la o săptămână după un atentat comis în plin centrul Istanbulului în care patru turişti străini - trei israelieni şi un iranian - şi-au pierdut viaţa. Atacul a fost atribuit de autorităţile turce unui jihadist care avea legături cu Stat Islamic. Gruparea jihadistă este acuzată de patru dintre cele şase atentate care au lovit Turcia începând din vara anului trecut, inclusiv de dublul atentat sinucigaş de la Ankara, soldat cu 103 morţi, cel mai grav din istoria ţării. AGERPRES

×