x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia belgiană foloseşte vulturi antrenaţi pentru a doborî dronele neautorizate la summitul NATO de la Bruxelles

Poliţia belgiană foloseşte vulturi antrenaţi pentru a doborî dronele neautorizate la summitul NATO de la Bruxelles

25 Mai 2017   •   20:05
Poliţia belgiană foloseşte vulturi antrenaţi pentru a doborî dronele neautorizate la summitul NATO de la Bruxelles

Poliţia belgiană foloseşte vulturi antrenaţi pentru a doborî dronele neautorizate folosite în apropierea summitul NATO care se desfăşoară joi la Bruxelles, relatează DPA. 

O purtătoare de cuvânt a poliţiei belgiene a conformat că există vulturi pregătiţi să intercepteze dronele care zboară deasupra zonelor restricţionate, însă a afirmat că deocamdată nu a fost necesar ca păsările să fie folosite. Ea a refuzat să spună câte păsări sunt pregătite să acţioneze în cadrul acestei operaţiuni. 

Autorităţile belgiene colaborează în cadrul operaţiunii cu colegii lor olandezi care au devenit primii din lume care au folosit anul trecut vulturi antrenaţi pentru a doborî drone. 

Pasărea de pradă prinde aparatul în gheare şi îl aduce la sol, cu pagube minime. Experţii susţin că această metodă este mai sigură decât utilizarea armelor de foc pentru a distruge aceste dispozitive.AGERPRES

×