x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia spaniolă a deschis focul asupra unui bărbat care striga 'Allah Akbar', la graniţa cu Franţa

Poliţia spaniolă a deschis focul asupra unui bărbat care striga 'Allah Akbar', la graniţa cu Franţa

19 Noi 2017   •   09:21
Poliţia spaniolă a deschis focul asupra unui bărbat care striga 'Allah Akbar', la graniţa cu Franţa

Poliţia spaniolă a deschis focul asupra unui francez, aparent dezechilibrat mintal, care striga "Allah Akbar" la un punct de trecere a frontierei, la graniţa cu Franţa, rănindu-l în zona şoldului, au anunţat sâmbătă forţele de ordine spaniole, relatează AFP.


Bărbatul de origine marocană avea asupra sa "un obiect" despre care poliţiştii au crezut că este o armă, a precizat poliţia catalană, care a exclus pista teroristă.

Suspectul se afla cu o femeie într-un vehicul înmatriculat în Franţa la punctul de trecere a frontierei din oraşul La Jonquera când atitudinea sa "ciudată" a alertat o patrulă a Guardia Civil, care a cerut întăriri poliţiei catalane.

"El părea să manipuleze ceva în interiorul vehiculului, poliţia i-a spus să iasă, în cele din urmă a ieşit cu ceva în mâini şi s-a îndreptat către agenţi", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei catalane, adăugând că bărbatul a strigat "Allah Akbar".

"Poliţiştii i-au cerut de mai multe ori să se oprească, au tras în aer pentru a-l intimida, însă el a continuat să înainteze şi poliţiştii l-au împuşcat în şold", a mai spus el.

Bărbatul, care s-a dezbrăcat, "părea să aibă probleme mintale". El a fost internat într-un spital şi a fost operat, a spus sursa citată.

Guardia Civil a anunţat că viaţa bărbatului nu este în pericol şi că o anchetă a fost deschisă în acest caz.AGERPRES

×