x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polițiști francezi, acuzați că au modificat datele de naștere ale copiilor migranți

Polițiști francezi, acuzați că au modificat datele de naștere ale copiilor migranți

12 Apr 2018   •   15:20
Polițiști francezi, acuzați că au modificat datele de naștere ale copiilor migranți

Șapte organizații de caritate din Italia au acuzat poliția de forntieră franceză că a falsificat datele de naștere a mai multor copii migranți care călătoreau singuri, în încercarea de a-i clasifica drept adulți și a-i trimite înapoi în Italia, scrie The Guardian.

Într-un apel adresat Comisiei Europene și Ministrului de Interne al Italiei, organizațiile de caritate au subliniat dovezile a două cazuri în care datele de naștere par a fi modificate pe documentele „refuzului de intrare”.

Unul dintre cazurile aduse în discuție a avut loc în luna martie, când organizațiile de caritate au monitorizat situația din jurul orașului italian de graniță Ventimiglia.

Cei mai mulți migranți care încercau să călătorească spre nord cu trenul treceau prin Ventimiglia, doar pentru a fi trimiși înapoi de ofițerii care patrulează pe Menton Garavan, prima oprire de-a lungul rutei de sud a coastei franceze.

Acuzațiile amenință să agraveze situația deja dificilă de-a lungul frontierei dintre Italia și Franța , la mai puțin de două săptămâni după ce ofițerii francezi au apărut la o stație de cale ferată din Italia și au forțat un migrant nigerian, suspectat că transporta droguri, să facă un test de urină.

 

×