x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţistul înjunghiat mortal la Londra nu ar fi supravieţuit nici dacă era înarmat

Poliţistul înjunghiat mortal la Londra nu ar fi supravieţuit nici dacă era înarmat

18 Apr 2017   •   16:50
Poliţistul înjunghiat mortal la Londra nu ar fi supravieţuit nici dacă era înarmat

Poliţistul neînarmat înjunghiat mortal în atacul de luna trecută de la Parlamentul britanic nu s-ar fi putut apăra, probabil, nici dacă ar fi avut arme asupra sa, a declarat marţi comandantul poliţiei londoneze, Cressida Dick, transmite Reuters. "E foarte greu de spus că, dacă (poliţistul ucis) Keith Palmer ar fi fost înarmat, astăzi ar fi fost încă în viaţă", a spus Cressida Dick pe postul public de radio BBC. Ea a explicat că, şi dacă ar fi fost înarmat, ar fi fost dificil ca Palmer să tragă dat fiind că erau mulţi oameni în jurul său. 

Unii politicieni britanici au criticat măsurile de securitate de la parlament şi au apreciat că poliţistul ar fi trebuit să fie înarmat.  Cressida Dick a subliniat că înainte de a ajunge la concluzii trebuie aşteptate rezultatele trecerii în revistă a dispozitivului de securitate de la Westminster decise după atac, adăugând că vor exista probabil "unele schimbări", dar că atacatorul a vizat tocmai libertăţile preţuite de britanici. 

Într-un alt interviu acordat postului de radio LBC, Cressida Dick a menţionat că trebuie menţinută vigilenţa în faţa unor posibile noi atacuri, dar fără ca acest lucru să perturbe activităţile cotidiene ale britanicilor. 

Keith Palmer (48 de ani) a fost înjunghiat mortal în faţa Parlamentului de Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam şi cunoscut poliţiei, după ce acesta a intrat cu maşina în pietonii aflaţi pe Podul Westminster, aminteşte AgerpresCinci persoane au fost ucise şi alte cincizeci au fost rănite în atacul comis pe 22 martie. Atacatorul a fost ucis în final de un poliţist înarmat.

×
Subiecte în articol: politist injunghiat londra atac londra