x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia interzice distribuirea şi promovarea produselor alimentare nesănătoase în toate școlile din țară

Polonia interzice distribuirea şi promovarea produselor alimentare nesănătoase în toate școlile din țară

23 Oct 2014   •   17:26
Polonia interzice distribuirea şi promovarea produselor alimentare nesănătoase în toate școlile din țară
Sursa foto: Polonia interzice distribuirea şi promovarea produselor alimentare nesănătoase în toate școlile din țară

Camera inferioară a parlamentului polonez a adoptat o lege care interzice distribuirea şi promovarea produselor alimentare nesănătoase în instituţiile şcolare din ţară, începând de la 1 ianuarie 2015, relatează AFP.

Legea a fost adoptată cu 426 de voturi ''pentru'', unul ''împotrivă'' şi două ''abţineri''. În baza acestei legi, Ministerul polonez al Sănătăţii este însărcinat cu întocmirea unei liste detaliate cu grupurile de produse alimentare a căror distribuire este autorizată în instituţiile şcolare şi normele nutriţionale pe care ele trebuie să le respecte.

Obiectivul noii legi este ''prevenirea obezităţii şi a supraponderabilităţii la copii şi adolescenţi'', a indicat guvernul într-un aviz care însoţeşte textul supus spre aprobare parlamentului de către partidul agrar PSL, membru al coaliţiei de la putere. Aproximativ 17% dintre copiii polonezi suferă de obezitate, potrivit unui raport al UNICEF.

×