x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA

Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA

27 Mar 2018   •   14:41
Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA

Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA, a declarat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite PAP.

Şeful executivului polonez a subliniat într-un interviu acordat televiziunii publice că rachetele, care sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi pe care "americanii le vând doar Poloniei", "vor asigura securitatea ţării într-un mod fără precedent". 

"Este o dovadă a strânsei noastre solidarităţi cu SUA şi a încrederii pe care o au SUA în Polonia, precum şi o confirmare că Polonia este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite", a menţionat premierul. 

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a anunţat vineri că Polonia şi SUA au semnat un acord referitor la investiţiile compensatorii din cadrul contractului de achiziţionare de către Varşovia a unor sisteme americane de apărare antirachetă Patriot, ultima etapă înainte de încheierea propriu-zisă a contractului, prevăzută pentru miercuri, 28 martie, în Polonia. 

Postul public polonez TVP info a relatat că acest contract include livrarea a două baterii de rachete şi a 200 de proiectile, iar preţul său este cuprins între 1 miliard şi 1,3 miliarde euro.AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: Polonia sisteme patriot sua