x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poluare majoră la Singapore din cauza incendiilor

Poluare majoră la Singapore din cauza incendiilor

26 Aug 2016   •   13:09
Poluare majoră la Singapore din cauza incendiilor

Oraşul-stat Singapore era învăluit vineri într-un nor de fum înecăcios, prima consecinţă majoră în acest an a incendiilor de pădure din Indonezia, ţară în care incendiile repetate provoacă tensiuni cu vecinii săi din Asia de Sud-Est ce suferă efectele acestora. Indicele calităţii aerului a atins azi niveluri îngrijorătoare, locuitorii trezindu-se cu un fum înţepător în atmosferă, relatează 7sur7.be.

Condiţiile s-au înrăutăţit pe parcursul zilei, singaporezii temându-se de repetarea puternicei poluări de anul trecut, când s-au înregistrat mii de infecţii pulmonare, anulări de zboruri şi închiderea unor şcoli.

Potrivit Agenţiei de Mediu din Singapore, indicele de poluare era de 165 la ora 04:00 GMT, nivel superior cifrei 100, când aerul este considerat nesănătos. Vizibilitatea din birourile aflate în zgârie-nori era aproape zero. Populaţiei i s-a recomandat să îşi reducă activităţile fizice intense în exterior.

Şi în Malayezia se înregistrează de câteva zile fum, însă indicele aerului din această ţară vecină cu Indonezia nu a atins un nivel apreciat ca nesănătos. Focarele de incendii de vegetaţie de pe insula Sumatra au crescut ca număr în ultimele două zile, a anunţat Agenţia indoneziană de meteorologie, climatologie şi geofozică.

Alte incendii s-au declanşat recent în insula Kalimantan (partea indoneziană a insulei Borneo), însă până în prezent numărul lor au fost în ansamblu mult mai mic decât în 2015. Insulele Sumatra şi Kalimantan sunt în fiecare an cele mai afectate de incendiile din Indonezia, provocate în general ilegal pentru creşterea suprafeţelor cultivate cu palmieri pentru ulei, articol la care ţara este primul producător mondial.

Culturile pe terenuri arse, tehnică agricolă primitivă utilizată ca mijloc de defrişare şi fertilizare în zonele tropicale, precum şi ale incendieri voluntare au distrus anul trecut 2,6 milioane de hectare de pădure tropicală din Indonezia, încheie 7sur7.be.AGERPRES

×
Subiecte în articol: poluare in singapore