x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Posibil 27 de morţi într-un atac armat dintr-o şcoală generală americană. 18 dintre victime erau copii

Posibil 27 de morţi într-un atac armat dintr-o şcoală generală americană. 18 dintre victime erau copii

14 Dec 2012   •   20:10
Posibil 27 de morţi într-un atac armat dintr-o şcoală generală americană. 18 dintre victime erau copii
UPDATE 21:51 - Ucigaşul a fost identificat. Potrivit poliţiştilor, este vorba de Ryan Lanza, de 24 de ani. Bărbatul locuia în oraşul Hoboken, din New Jersey şi "avea legături" cu şcoala Sandy Hook, din Newtown. Ucigaşul a fost găsit mort, în interiorul şcolii. Nu se ştie încă dacă s-a sinucis sau a fost omorât de poliţişti.

Motivul atacului nu este încă ştiut.

Poliţiştii interoghează un alt bărbat, ce pare a avea legături cu atacul. Martorii de la faţa locului au declarat pentru Connecticut Post că un bărbat încătuşat, îmbrăcat în haine de camuflaj, a fost luat într-o maşină de poliţişti.

UPDATE 21:40 - Elevii unei clase de la şcoala din Newtown s-au ascuns în baie, în timpul atacului, copiilor spunându-li-se că nu e vorba de împuşcături, ci de un ciocan pneumatic. Lisa Proccacini, mama unei eleve de 8 ani, a povestit pentru Fox News ce a aflat de la învăţătoarea Terry Sommers, care se afla în şcoală, în timpul atacului.

Învăţătoarea şi-a dat seama că se trage şi a evacuat imediat clasa, ascunzând copiii într-o baie şi încuiând uşa. Pentru a nu panica copiii, le-a spus că nu e vorba de împuşcături, ci de un ciocan pneumatic.

Copiii au ieşit după ce poliţiştii au ajuns în şcoală şi au început să verifice toate sălile. La ieşire, învăţătoarea a văzut un copil acoperit de sânge, însă nu rănit, fiind vorba de sângele altcuiva. Coridoarele erau, de asemenea, acoperite de sânge şi cioburi.

UPDATE 21:22 -  O martoră care se afla într-una din încăperile şcolii a povestit cum a trăit momentul împuşcăturilor, pentru CNN. Martora, mama unei eleve de clasa a doua, de asemenea o voluntară a şcolii, se afla alături de alţi şase părinţi într-o întâlnire cu o profesoară. La scurt timp după ce şedinţa cu părinţii a început, s-au auzit împuşcăturile pe coridor.

Trei părinţi au ieşit să vadă ce se întâmplă. Doar unul s-a mai întors, ceilalţi doi fiind împuşcaţi.

Martora spune că restul părinţilor s-au ascuns sub bănci şi nu au mai ieşit până nu a venit poliţia să-i recupereze. La ieşire au văzut şi cei doi părinţi împuşcaţi, într-o baltă de sânge. Potrivit martorei, s-au auzit cel puţin 100 de împuşcături.

....................

O şcoală generală din oraşul Newtown, din statul Connecticut a fost scena unui atac armat, la ora 17:40, ora României, primele rapoarte indicând că există numeroşi morţi, printre care şi copii.

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise, spun surse oficiale, printre care 18 copii. Numărul morţilor ar putea fi însă mai mare, au adăugat sursele.

Din primele mărturii luate de la faţa locului, atacatorul ar fi fost un bărbat în jur de 20 de ani, care avea patru pistoale şi o vestă anti-glonţ. Atacatorul se numără printre morţi. Nu se ştie dacă a existat şi alt atacator. 
Un martor care a vorbit cu reporterii CNN a spus că focurile de arme se auzeau de pe coridoare. "Au fost cel puţin 100 de focuri", a spus martora. 

Pompierii care au însoţit poliţiştii au evacuat şcoala, instruind copiii să fugă cu ochii închişi spre ieşire, pentru a nu vedea victimele.

Primul apel la numărul de urgenţă, dat la ora 9:40, ora locală, informa că mai mulţi elevi sunt ţinuţi ostatici într-o sală de clasă de un bărbat înarmat. Uşile de intrare în şcoală sunt închise, în timpul orelor, fiind încă neclar cum a intrat atacatorul în clădire.

Elevii au fost evacuaţi din şcoală şi duşi într-o secţie de pompieri, de unde le-au fost chemaţi părinţii. Se pare, însă, că o întreagă clasă de copii nu se afla printre cei duşi în secţia de pompieri.

Şcoala găzduieşte peste 600 de copii, cu clase de grădiniţă până în clasa a cincea.

“A fost oribil", a spus Brenda Lebinski, mama unei fete de clasa a treia, care şi-a recuperat copilul de la şcoală. “Toată lumea era isterică, părinţii, copiii. Erau copii care ieşeau plini de sânge din şcoală. Nu ştiu dacă erau împuşcaţi, dar erau plini de sânge".





Copii ucisi intr-o scoala americana
 


×