x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O intalnire Trump - Putin? Ce a spus seful diplomatiei ruse

O intalnire Trump - Putin? Ce a spus seful diplomatiei ruse

20 Apr 2018   •   12:18
O intalnire Trump - Putin? Ce a spus seful diplomatiei ruse

Rusia spera ca presedintele Statelor Unite, Donald Trump, sa-si concretizeze propunerea privind vizita liderului rus, Vladimir Putin, a declarat intr-un interviu acordat agentiei RIA Novosti, seful diplomatiei de la Moscova, Serghei Lavrov.

 

"Pornim de la faptul ca, intr-o convorbire telefonica - e un lucru stiu, nu e secret -, presedintele SUA a lansat o invitatie, spunand ca ar fi bucuros sa-l vada la Casa Alba, dupa care va fi bucurat sa se intalneasca in cadrul unei vizite de raspuns. Un subiect la care s-a intors de cateva ori. De aceea, i-am informat pe colegii americani ca nu vrem sa fim nici insistenti, dar nici nepoliticosi, dar credem ca, din moment ce o astfel de propunere a existat, ea va fi concretizata", a spus seful MAE rus.

In context, Lavrov a precizat ca Putin este pregatit pentru o intalnire cu Trump. Dar, s-a grabit sa sublinieze diplomatul rus, nu se poate inca vorbi de pregatiri concrete pentru un astfel de eveniment.

"Dar daca se va intampla ceva, daca va exista o evolutie, va vom tine la curent cu siguranta. Vreau doar sa atrag atentia ca, dupa acea discutie telefonica, Donald Trump a afirmat de mai multe ori, fie pe Twitter, fie prin declaratii, ca problemele trebuie rezolvate cu Rusia, ca isi doreste relatii bune cu Rusia, pentru ca e mai bine sa fie asa si ca doar un prostanac ar gandi altfel. Toate astea au fost auzite si la Moscova", a adaugat Lavrov.

 

×