x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră mondială!  În China se va inaugura de Crăciun cel mai mare parc cu sculpturi în gheaţă din lume

Premieră mondială!  În China se va inaugura de Crăciun cel mai mare parc cu sculpturi în gheaţă din lume

12 Dec 2017   •   15:27
Premieră mondială!  În China se va inaugura de Crăciun cel mai mare parc cu sculpturi în gheaţă din lume

În China se va inaugura de Crăciun cel mai mare parc cu sculpturi în gheaţă din lume în oraşul Harbin, din nord-estul ţării, cu 2.000 de figuri create din gheaţă precum şi diferite activităţi recreative cu tematică hibernală, a informat marţi televiziunea naţională chineză CCTV, citată de EFE. 

Inaugurarea parcului va avea loc cu puţin înainte de desfăşurarea celei de-a 19-a ediţii a tradiţionalului Festival al Gheţii care se organizează în fiecare an în acest oraş unde temperatura ajunge în timpul iernii la -25 de grade sub zero. 

"În mod normal activitatea începe la 5 decembrie, însă anul acesta am început să strângem zăpadă pentru modelaje şi sculpturi încă din prima zi a lunii. Aproximativ 10.000 de persoane lucrează în acest parc, iar jumătate din el a fost deja construit", a declarat la televiziune Wang Zengyu, directorul executiv al parcului.

În acest parc ce funcţionează din 1999 şi care atrage în fiecare an milioane de vizitatori vor fi prezentate cu această ocazie 2.000 de sculpturi, o cifră record în istoria sa, la care sunt folosiţi peste 180.000 de metri cubi de gheaţă. 

Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, cea mai nordică de la frontiera cu Rusia, este vizitată în fiecare an de peste un milion de turişti, majoritatea chinezi, atraşi de sculpturile colosale din gheaţă înfăţişând temple, pagode, palate sau pe zeul Buddha.AGERPRES

×
Subiecte în articol: sculpturi în gheaţă