x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic va declanşa Brexit-ul fără acordul parlamentului (presă)

Premierul britanic va declanşa Brexit-ul fără acordul parlamentului (presă)

27 Aug 2016   •   19:30
Premierul britanic va declanşa Brexit-ul fără acordul parlamentului (presă)

Premierul britanic Theresa May intenţionează să declanşeze procedura de "divorţ" de UE fără acordul parlamentului, notează sâmbătă cotidianul The Daily Telegraph, citat de AFP.

Potrivit publicaţiei conservatoare, care nu-şi dezvăluie sursa, May doreşte să se lipsească de unda verde din partea parlamentarilor britanici, dintre care o bună majoritate a făcut campanie pentru menţinerea Marii Britanii în cadrul UE.

O sursă de pe Downing Street, citată de agenţia britanică Press Association, a respins informaţia publicată de Daily Telegraph. Theresa May "este hotărâtă să pună în aplicare decizia luată de populaţie" în timpul referendumului, a adăugat pur şi simplu aceeaşi sursă.

Înalta Curte de Justiţie de la Londra trebuie, cu toate acestea, să decidă în octombrie dacă Theresa May poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care să lanseze procedura de divorţ de UE fără un vot prealabil în parlament.

Theresa May a declarat în mai multe rânduri că nu va evoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona înainte de sfârşitul anului. În acest caz, Marea Britanie va avea doi ani pentru a negocia modalităţile ieşirii sale din UE şi pentru a părăsi blocul european.AGERPRES

×