x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Cehiei dă în judecată un ziar din Slovacia

Premierul Cehiei dă în judecată un ziar din Slovacia

25 Apr 2018   •   16:05
Premierul Cehiei dă în judecată un ziar din Slovacia

Premierul ceh Andrej Babis a dat în judecată ziarul slovac Novy Cas pentru publicarea unui interviu în care se susţinea că Babis a cooperat cu Securitatea Statului comunist (StB) înainte de 1989, a informat agenţia de presă CTK.

 

Miliardarului în vârstă de 63 de ani, fondator al mişcării populiste ANO, cere despăgubiri în valoare de un milion de euro (1,22 milioane de dolari) şi scuze din partea publicaţiei.

Ziarul Novy Cas a publicat un interviu cu Jan Sarkocy, în care fostul agent al serviciilor de informaţii cehoslovace a declarat că 'el (Andrej Babis) a luat bani, la fel ca toată lumea'.

Andrej Babis conduce un cabinet interimar după ce guvernul său minoritar a pierdut un vot de încredere în luna ianuarie.

Miliardarul Babis, a cărui mişcare populistă ANO a câştigat detaşat alegerile parlamentare din luna octombrie, este acuzat de fraudarea a 2 milioane de euro din fonduri europene. El neagă acuzaţiile, susţinând că sunt motivate politic.

Însărcinat de preşedintele Milos Zeman să încerce şi a doua oară să formeze guvernul, Babis a dat de înţeles că ar putea forma un cabinet susţinut de comunişti, pentru prima dată după 1989. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cehia slovacia ziar colaborator sercuritate