x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Cioloş transmite condoleanţe familiilor victimelor atacului de la Munchen

Premierul Cioloş transmite condoleanţe familiilor victimelor atacului de la Munchen

23 Iul 2016   •   16:20
Premierul Cioloş transmite condoleanţe familiilor victimelor atacului de la Munchen

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat, sâmbătă, solidaritatea cu poporul german şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor atacului de la Munchen.

"Sunt alături de poporul german cu cele mai sincere gânduri de compasiune şi condoleanţe pentru victime, familiile şi apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi în teribilul atac armat care a avut loc la Munchen. Astfel de acte de violenţă, care pun în pericol sau iau pe nedrept vieţi omeneşti, sunt inadmisibile", afirmă Cioloş într-o declaraţie de presă remisă AGERPRES.

Prim-ministrul precizează că Guvernul României ţine în permanenţă legătura cu comunitatea românească din Bavaria prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Consulatului General la Munchen pentru a acorda asistenţă în caz de nevoie.

Autorul atacului armat care a avut loc vineri într-un centru comercial al capitalei landului german Bavaria, Munchen, este un german de origine iraniană în vârstă de 18 ani din oraş, a informat sâmbătă şeful poliţiei locale, Hubertus Andrae. Potrivit acestuia, numărul morţilor se ridică la zece, inclusiv atacatorul care s-a sinucis.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos munchen germania victime familii