x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul israelian, aspru criticat pentru că a mâncat într-un restaurant care nu era cuşer

Premierul israelian, aspru criticat pentru că a mâncat într-un restaurant care nu era cuşer

01 Sep 2015   •   14:37
Premierul israelian, aspru criticat pentru că a mâncat într-un restaurant care nu era cuşer

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost criticat marţi de către ultra-ortodocşi evrei pentru că a mâncat, în timpul unei vizite recente în Italia, într-un restaurant care servea carne de iepure, melci şi homari, al căror consum este interzis de iudaism, relatează AFP.

Membri ai Listei Unificate a Torei, unul dintre partidele ultra-ortodoxe care formează fragila majoritate guvernamentală a lui Netanyahu, au denunţat gestul premierului israelian, calificându-l drept 'inacceptabil', a indicat un site de informaţii ultra-ortodox.

Potrivit site-ului Kikar Hashabbat, Netanyahu s-a deplasat în weekend, în timpul unei vizite în Italia, la restaurantul gastronomic Enoteca Pinchiorri din Florenţa, la invitaţia omologului său italian Matteo Renzi,

Restaurantul, prezentat în ghidul Michelin ca fiind un 'templu al gastronomiei', nu este unul cuşer, adică nu respectă regulile alimentare ale iudaismului, care interzic consumul anumitor alimente (carne de porc şi de iepure sau fructe de mare) şi le reglementează cu rigurozitate pe altele.

Netanyahu "nu a mâncat alimente interzise", a spus, pentru AFP, un responsabil al biroului premierului. "De altfel, acesta este comportamentul pe care îl urmează sistematic în timpul vizitelor sale în străinătate", a adăugat el.

"Un partener al unor formaţiuni ultra-ortodoxe ar trebui să acţioneze cu mai multă atenţie, în special în contextul în care el vorbeşte cu atât căldură despre sentimentele sale faţă de tradiţia evreiască şi faţă de Biblie", potrivit unor responsabili ai Listei Unificate.

Alimentaţia premierului israelian este urmărită cu atenţie. Anul trecut, acelaşi site a denunţat faptul că Netanyahu a mâncat într-un restaurant care nu era cuşer din New York în compania lui Sheldon Adelson, un miliardar american care finanţează Israël Hayom, cotidian gratuit şi susţinător fidel al premierului. agerpres.ro

×