x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul ucrainean cere convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU: "Situaţia este critică!"

Premierul ucrainean cere convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU: "Situaţia este critică!"

28 Aug 2014   •   14:33
Premierul ucrainean cere convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU: "Situaţia este critică!"

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a solicitat partenerilor occidentali să convoace în regim de urgență o ședință a Consiliului de Securitate al ONU. "Consider necesar ca partenerii noștri occidentali să convoace urgent o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU, deoarece Rusia și-a crescut semnificativ prezența militară în Ucraina”, a declarat premierul ucrainean în cadrul unei întruniri a Congresului Mondial al Ucrainenilor. Iațeniuk consideră că o astfel de întrevedere trebuie să fie convocată și de OSCE, și la nivelul Uniunii Europene, precum și la nivelul miniștrilor de Externe din țările membre UE.

"Situația este într-adevăr critică, iar militarii ucraineni care apără și protejează țara noastră merită tot respectul. Putin a început intenționat războiul în Europa. Acest lucru îl știe toată lumea și nu poate fi ascuns”, a declarat premierul ucrainean, potrivit jurnal.md.

Potrivit lui Iațeniuk, comunitatea internațională trebuie să întreprindă acțiuni concrete și eficiente.

Anterior, șeful cabinetului de miniștri de la Kiev a solicitat partenerilor Ucrainei să înghețe toate activele și finanțele Federației Ruse până în momentul în care aceasta își va retrage trupele de pe teritoriul ucrainean.

„Impunerea sancțiunilor nu dat nici un rezultat. În aceste circumstanțe, una dintre posibilitățile de a stopa agresiunea rusă este examinarea unor sancțiuni privind înghețarea tuturor activelor ruse și încetarea tuturor tranzacțiilor bancare ale Federației Ruse în țările membre UE, în SUA și în țările membre G7”, a mai declarat Arseni Iațeniuk.


×