x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a vaccinat în direct la TV

Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a vaccinat în direct la TV

22 Dec 2020   •   09:10
Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a vaccinat în direct la TV

Președintele ales, Joe Biden, a primit prima doză de vaccin Pfizer pentru Covid-19 în direct la televizune, pentru a le arăta americanilor că este „sigur”, relatează BBC.

Biden se alătură unui număr din ce în ce mai mare de lideri politici care s-au vaccinat, inclusiv vicepreședintele Mike Pence și președintele Camerei, Nancy Pelosi.

Duminică, în SUA a început distribuirea unui al doilea vaccin, produs de Moderna, care a fost aprobat săptămâna trecută.

Peste 500.000 de americani au fost vaccinați.

Soția lui Biden, Jill Biden, a primit prima doză mai devreme în acea zi, a declarat președintele ales. Vicepreședintele ales Kamala Harris și soțul ei Doug Emhoff sunt așteptați să se vaccineze săptămâna viitoare.

Echipa Biden și-a stabilit un obiectiv de 100 de milioane de vaccinări Covid-19 în SUA în primele 100 de zile la Casa Albă.

SUA a înregistrat peste 18 milioane de cazuri de COVID - 19 și 319.000 de decese.

Președintele Donald Trump, care a petrecut trei zile în spital în octombrie bolnav de coronavirus, nu a spus când intenționează să se vaccineze.

"Nu sunt programat la vaccinare, dar aștept cu nerăbdare să fac acest lucru la momentul potrivit", a scris Trump într-un tweet din 13 decembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden vaccin anti-covid