x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele francez, François Hollande: "Nu mai este timp de pierdut" în faţa Statului Islamic

Preşedintele francez, François Hollande: "Nu mai este timp de pierdut" în faţa Statului Islamic

15 Sep 2014   •   11:10
Preşedintele francez, François Hollande: "Nu mai este timp de pierdut" în faţa Statului Islamic

Preşedintele francez François Hollande a deschis azi conferinţa internaţională ce are loc la Paris în problema securităţii în Irak, cerând partenerilor occidentali şi arabi ai Franţei să se angajeze "clar, loial şi puternic alături de autorităţile irakiene".

Hollande susţine că "nu mai este timp de pierdut" în faţa ameninţării pe care o reprezintă jihadiştii din Statul Islamic, relatează AFP, conform Agerpres. "Lupta irakienilor împotriva terorismului este şi a noastră. Trebuie să ne angajăm clar, loial şi puternic alături de autorităţile irakiene. Nu mai este timp de pierdut", a declarat Hollande.

În acelaşi timp, şeful statului francez a făcut apel la susţinerea, "prin toate mijloacele, a forţelor de opoziţie democratică din Siria".

"Haosul face jocul teroriştilor. Trebuie deci susţinute acele forţe care pot negocia şi face compromisurile necesare pentru a menţine viitorul Siriei. Şi pentru Franţa, acestea sunt forţele de opoziţie democratice. Ele trebuie să fie sprijinite prin toate mijloacele", a mai spus Hollande.

×