x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Joe Biden participă la Summitul Formatului București

Președintele Joe Biden participă la Summitul Formatului București

10 Mai 2021   •   09:26
Președintele Joe Biden participă la Summitul Formatului București
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul de stat american, Antony Blinken, participă, prin videoconferinţă, la Summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, arată Departamentul de Stat al SUA. Aceștia vor intra online de la Casa Albă, la ora locală 10:30.

Summitul  este organizat la iniţiativa preşedintelui României şi se va desfăşura cu prezenţa, la Bucureşti, a preşedintelui Poloniei, aflat în vizită oficială în România. La videoconferinţă participă și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, precum și ceilalți şefi de state din Formatul Bucureşti,

Agenda reuniunii vizează pregătirea Summitului NATO de la Bruxelles, pe 14 iunie, consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic şi procesul de reflecţie NATO 2030.

B9 este o iniţiativă a preşedintelui Klaus Iohannis şi a preşedintelui Poloniei Andrzej Duda, la care participă statele NATO situate pe Flancul Estic: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. 

Primul Summit B9 a fost organizat la București, în noiembrie 2015. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varșovia (8 iunie 2018) și Košice (28 februarie 2019).

×
Subiecte în articol: sua Joe Biden klaus iohannis