x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legendarul Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern Munchen, a fost CONDAMNAT la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Legendarul Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern Munchen, a fost CONDAMNAT la 3 ani şi 6 luni de închisoare

13 Mar 2014   •   15:54
Legendarul Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern Munchen, a fost CONDAMNAT la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Un tribunal din Munchen l-a condamnat pe Uli Hoeness, preşedintele clubului Bayern Munchen, campioana Germaniei şi a Europei, la o sentinţă de 3 ani şi 6 luni cu închisoarea pentru sustragerea de la plata impozitelor a sumei de 27,2 milioane euro, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Uli Hoeness, unul dintre artizanii transformării grupării bavareze în cel mai de succes club din lume, a admis că a plasat în secret într-o bancă elveţiană suma de 27,2 milioane euro, cu scopul de a evita plata impozitelor.

Fostul internaţional german de 62 ani spera însă în clemenţa justiţiei, într-unul dintre cele mai urmărite cazuri de evaziune fiscală din istoria Germaniei.

Procesul lui Hoeness a început cu un autodenunţ al conducătorului grupării bavareze, care reprezintă o procedură juridică prin care cei care au comis fraude fiscale pot scăpa de urmărirea penală, în schimbul unei amenzi şi a achitării totale a datoriei, plus dobânda aferentă. Fiscul şi procurorii au considerat că denunţul a fost incomplet şi, din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă care a dus la deschiderea procesului fiscal la tribunalul Munchen.

Gestul lui Hoeness a şocat opinia publică germană şi a determinat mii de evazionişti să se autodenunţe.

×