x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Tanzaniei a luat apărarea violatorilor de copii

Preşedintele Tanzaniei a luat apărarea violatorilor de copii

11 Dec 2017   •   16:43
Preşedintele Tanzaniei a luat apărarea violatorilor de copii

Activiştii pentru drepturile copiilor l-au condamnat pe preşedintele Tazaniei, John Magufuli, pentru că a găsit scuze pentru doi violatori, scrie BBC. Directoarea Comunităţii pentru Drepturile Copiilor din Arusha, Kate McAlpine, a spus pentru BBC că a fost “îngrozită, dar deloc surprinsă”.

John Magufuli a scuzat violatorii în cadrul discursul său de ziua independenţei, sâmbătă.

Cântăreţul Nguza Viking, cunoscut drept Babu Seya, şi fiul acestuia, Johnson Nguza, cunoscut drept Papii Kocha, au fost scuzaţi pentru că au violat zece fete aflate în şcoala primară.

Preşedintele a ales un grup de prizonieri care să fie eliberaţi, sub pretextul că s-au comportat adecvat.

Kate McAlpine a afirmat că aceste afirmaţii ale preşedintului arată faptul că acesta “nu înţelege violenţele împotriva copiilor”. Aceasta a făcut referire şi la anunţul făcut de preşedinte în luna iunie, prin care a interzis elevelor care rămân însărcinate să se întoarcă la şcoală.

“Are un punct orb când vine vorba să recunoască copiii ca fiind victime. Elevele însărcinate sunt însărcinate pentru că sunt victime ale violenţelor”, a spus aceasta.

Viking şi Nguza au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru că au violat zece fete în 2003, cu vârste cuprinse între şase şi opt ani, eleve la o şcoală primară din Dar es Salaam, Tanzania. Aceştia au fost eliberaţi sâmbătă, după 13 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: violatori copii tanzania john magufuli