x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima zi de evacuare a "junglei" de la Calais: 2.000 de refugiaţi au părăsit tabăra improvizată

Prima zi de evacuare a "junglei" de la Calais: 2.000 de refugiaţi au părăsit tabăra improvizată

24 Oct 2016   •   22:56
Prima zi de evacuare a "junglei" de la Calais: 2.000 de refugiaţi au părăsit tabăra improvizată

Autorităţile franceze au început luni evacuarea miilor de refugiaţi din tabăra improvizată de lângă Calais, cunoscută sub numele de "jungla", relatează DPA. Sute de migranţi stăteau la cozi pentru înregistrare şi mutare în centre de primire de pe tot teritoriul Franţei.

În total, 1918 adulţi au plecat în cursul zilei din Calais cu 45 de autobuze, către 80 de destinaţii, a anunţat ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve. În plus, 400 de minori neînsoţiţi au fost duşi într-un centru de primire temporar.

Circa 6500 de migranţi trăiau în condiţii mizere în apropierea oraşului Calais din nordul Franţei, mulţi cu speranţa că vor reuşi să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie. Autorităţile de la Paris au anunţat luna trecută că intenţionează să închidă tabăra.

Duminică seara, câţiva refugiaţi care încercau să ajungă la şosea s-au ciocnit cu poliţia, iar în "junglă" au fost aprinse câteva tomberoane de gunoi. Situaţia este ţinută sub control de 1250 de poliţişti. Operaţiunea de evacuare ar urma să dureze o săptămână. AGERPRES

×