x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Moscovei organizează o loterie având drept premiu un autoturism pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19

Primarul Moscovei organizează o loterie având drept premiu un autoturism pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19

13 Iun 2021   •   17:30
Primarul Moscovei organizează o loterie având drept premiu un autoturism pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism pentru a încuraja astfel cetăţenii capitalei Rusiei să se vaccineze împotriva COVID-19, pe fondul creşterii noilor infectări cu coronavirus, relatează AFP şi dpa.

Anunţul survine a doua zi după decizia primarului Sobianin de a decreta o săptămână de vacanţă, din 12 până în 20 iunie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului în capitala rusă.

"În perioada 14 iunie - 11 iulie, cetăţenii care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor putea participa la loterie pentru a câştiga o maşină", a declarat Serghei Sobianin într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

În fiecare săptămână, cinci maşini în valoare fiecare de aproximativ 1 milion de ruble (11.500 de euro) vor fi puse în joc, potrivit aceleiaşi surse.

"Dar, desigur, principalul câştig pentru cei care se vaccinează nu poate fi comparat cu nicio maşină. Este propria lor sănătate şi echilibru spiritual", a subliniat primarul Moscovei.

Serghei Sobianin a ordonat sâmbătă închiderea spaţiilor de joacă pentru copii în mall-uri şi parcuri până pe 20 iunie. El a făcut totodată apel la angajatori să privilegieze sistemul de telemuncă pentru angajaţi şi a interzis restaurantelor din capitală să servească clienţii între orele 23:00 şi 06:00.

Primăria Moscovei a anunţat, de asemenea, redeschiderea spitalelor de campanie pentru a primi pacienţi cu COVID.

Rusia a înregistrat duminică 14.723 de cazuri noi de coronavirus, dintre care 7.704 de cazuri la Moscova, de departe cel mai mare focar al epidemiei din ţară.

În total, Rusia a înregistrat 5.208.687 de cazuri de COVID-19 până în prezent, dintre care 126.430 de decese.

AGERPRES

×