x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PRIMELE IMAGINI cu epava avionului Air Algerie, prăbuşit în Mali (VIDEO)

PRIMELE IMAGINI cu epava avionului Air Algerie, prăbuşit în Mali (VIDEO)

26 Iul 2014   •   08:46
PRIMELE IMAGINI cu epava avionului Air Algerie, prăbuşit în Mali (VIDEO)

France 2 a publicat primele imagini cu epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit joi în nordul Mali. Zona unde se află resturile avionului a fost reperată datorită unei drone de observaţie Reaper a armatei franceze, cu baza la Niamey, a precizat vineri Ministerul Apărării.

Avionul a decolat în noaptea de miercuri spre joi de la Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger. Aeronava a dispărut de pe radare la 50 de minute de la decolare.

Prăbuşirea avionului Air Algerie cu 116 persoane la bord din cauza condiţiilor meteo reprezintă 'cea mai probabilă ipoteză', a declarat vineri ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP, potrivit Agerpres. Oficialul a precizat totuşi că "nicio ipoteză nu poate fi exclusă atât timp cât ancheta nu a fost finalizată".

Zona unde se află resturile avionului a fost reperată datorită unei drone de observaţie Reaper a armatei franceze, cu baza la Niamey, a precizat vineri Ministerul Apărării.

Palatul Elysee anunţase anterior că resturile avionului au fost localizate în timpul nopţii în regiunea Gossi, în Mali, "în apropierea frontierei cu Burkina Faso". Gossi se află la circa 100 km sud-vest de Gao, cel mai mare oraş din nordul Mali.

Pe de altă parte, secretarul de stat pentru transporturi, Frederic Cuvillier, a declarat vineri la postul de televiziune France 2 că este "extrem de puţin probabil sau chiar exclus să existe supravieţuitori" în urma prăbuşirii avionului Air Algerie.



Potrivit Air Algerie, avionul a decolat în noaptea de miercuri spre joi de la Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger. Aeronava a dispărut de pe radare la 50 de minute de la decolare. La bordul avionului se aflau 50 de francezi, 24 de cetăţeni din Burkina Faso, opt libanezi, şase algerieni, şase spanioli (membrii echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiaşi familii), patru germani, doi luxemburghezi şi câte un belgian, camerunez, egiptean, malian, nigerian, român, elveţian, ucrainean, plus alte trei persoane ale căror naţionalităţi sunt în curs de identificare.


×