x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primii astronauți trimiși în Cosmos din Statele Unite, după 10 ani. „Crew Dragon”, lansată cu succes

Primii astronauți trimiși în Cosmos din Statele Unite, după 10 ani. „Crew Dragon”, lansată cu succes

01 Iun 2020   •   18:00
Primii astronauți trimiși în Cosmos din Statele Unite, după 10 ani. „Crew Dragon”, lansată cu succes
Sursa foto: NASA/Bill Ingalls/(NASA/Bill Ingalls)

SpaceX şi NASA au lansat, sâmbătă, naveta „Crew Dragon”, prima misiune cu echipaj uman din cadrul acestei colaborări. Naveta s-a ridicat timp de 15 minute, după care a intrat pe traseul pe care îl va urma timp de 19 ore până la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care se află pe orbită.

Lansarea navetei a fost anulată miercuri din cauza vremii nefavorabile. La bordul navei au urcat, sâmbătă, astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei „Crew Dragon”.

Ei sunt primii astronauţi din ultimul deceniu care pleacă în spaţiu, decolând de pe pământ american. Din 2011, astronauții americani au ajuns pe ISS doar cu ajutorul rachetelor rusești lansate din Kazahstan. Zborul, numit „Demo-2”, a fost pregătit cu scopul de a certifica „Crew Dragon”, în vederea unor misiuni regulate pentru transportul astronauților pe stația spațială.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: crew dragon spacex