x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul ATAC al Coaliţiei Internaţionale împotriva Statului Islamic, în Siria

Primul ATAC al Coaliţiei Internaţionale împotriva Statului Islamic, în Siria

27 Sep 2014   •   12:15
 Primul ATAC al Coaliţiei Internaţionale împotriva Statului Islamic, în Siria

Coaliţia internaţională condusă de SUA a atacat azi pentru prima dată ţinte ale grupului Statul Islamic (SI) în provincia siriană Homs (centru), potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP şi Reuters. 

Raidurile au vizat de asemenea şi poziţii ale SI la Minbej, oraş controlat de jihadişti în provincia Alep, mai la nord, precum şi la Raqa, fief al SI din est, potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie şi care se bazează pe o reţea largă de militanţi şi surse medicale din teren. 

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a indicat că ţintele lovite în provincia Homs se aflau departe de linia frontului cu forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad care controlează oraşul Homs, al treilea din ţară. 

"Coaliţia a lovit pentru prima dată baze al SI în partea deşertică a provinciei (care se întinde până la frontiera irakiană)", a adăugat Abdel Rahman, precizând că aceste poziţii se află în zona al-Hammad, la est de oraşul antic Palmyra. 

Washingtonul, care susţine opoziţia siriană de la începutul revoltei în Siria în martie 2011 ce a degenerat în război civil, nu a vrut să colaboreze cu Damascul în lupta sa împotriva SI, inamicul lor comun.  (agerpres)






×