x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron în Australia

Primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron în Australia

27 Dec 2021   •   16:36
Primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron în Australia

Australia a raportat luni primul deces confirmat din cauza noii variante Omicron a virusului COVID-19, pe fondul celei mai mari creșteri zilnice a numărului de infecții.

Decesul a survenit la un bărbat în vârstă de 80 de ani care avea și alte probleme de sănătate.

Omicron, despre care experții în sănătate spun că pare mai contagioasă, dar mai puțin virulentă decât tulpinile anterioare, a început să se răspândească în Australia tocmai când au fost ridicate restricțiile la majoritatea frontierelor interne și australienii au posibilitatea să revină în țară fără carantină, scrie Reuters.

Autoritățile nu au oferit detalii suplimentare cu privire la deces, spunând doar că bărbatul a luat virusul la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă și a murit într-un spital din Sydney.

„Este primul deces cunoscut în statul New South Wales asociat variantei Omicron", a declarat epidemiologul Christine Selvey.

Bărbatul se numără printre cele șapte decese cauzate de COVID-19 raportate în Australia în ziua precedentă.

Australia a înregistrat 10.186 de cazuri noi la nivel național, potrivit unui calcul al Reuters. Este pentru prima dată când Australia depășește 10.000 de cazuri de la începutul pandemiei. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în NSW și Victoria.

„Deși observăm o creștere a numărului de cazuri... nu vedem impact major asupra sistemului spitalicesc", a declarat Annastacia Palaszczuk, premierul statului Queensland, care a raportat 784 de cazuri noi, cu patru persoane internate în spital.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron