x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry şi Meghan Markle, primiţi cu entuziasm la Edinburgh

Prinţul Harry şi Meghan Markle, primiţi cu entuziasm la Edinburgh

13 Feb 2018   •   17:28
Prinţul Harry şi Meghan Markle, primiţi cu entuziasm la Edinburgh

Prinţul Harry şi logodnica lui, actriţa americană Meghan Markle, care a purtat un palton din tartan scoţian, au fost primiţi cu entuziasm la Edinburgh, marţi, cu ocazia primei vizite comune oficiale pe care cei doi logodnici o efectuează în Scoţia înainte de căsătoria lor, ce va avea loc în luna mai, informează Reuters. 

Numeroşi admiratori au înfruntat temperaturile scăzute din Scoţia şi au aşteptat timp de mai multe ore în faţa Castelului Edinburgh din centrul acestui oraş, pentru a putea să asiste la sosirea cuplului princiar britanic. 

"Sunt uimitori, cu picioarele pe pământ şi apropiaţi de popor, unindu-i pe oameni", a declarat Amanda Scott, o locuitoare din Edinburgh. 

Meghan Markle a purtat un palton în carouri negre, verzi şi albastre, confecţionat din tartan, o ţesătură asociată cu costumele tradiţionale scoţiene. 

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, au fost întâmpinaţi de fanfara Marinei Regale Scoţiene în faţa Castelului Edinburgh. Cuplul a asistat apoi la o salvă de tun trasă dintr-un turn al castelului scoţian - o tradiţie ce datează din anul 1861. 

Ei au vizitat şi Social Bite, o asociaţie de caritate care administrează cafenele şi distribuie alimente persoanelor fără adăpost. O parte din personalul acestei asociaţii este alcătuit din persoane care au trăit în trecut pe străzi. Sediul asociaţiei a fost vizitat de-a lungul anilor de mai multe personalităţi, inclusiv de actorii George Clooney şi Leonardo DiCaprio. 

Prinţul Harry şi Meghan Markle urmează să participe şi la o recepţie la Palace of Holyroodhouse, unde se vor întâlni cu reprezentanţii mai multor asociaţii de caritate. 

"Sunt activi în rândul comunităţii şi nu stau degeaba trăind undeva într-un castel, strigând ordine către oameni. Cred că aceasta este o generaţie bună a casei regale", a declarat Richard Aylward, un australian în vârstă de 46 de ani aflat în vizită la familia lui din Scoţia. 

Prinţul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a şi al cincilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, şi Meghan Markle, vedeta serialului de televiziune american "Suits", şi-au anunţat logodna la sfârşitul anului trecut şi se vor căsători pe 19 mai în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Castelul Windsor. 

În cadrul unui turneu pe care îl susţin în Marea Britanie înainte de căsătoria lor, prinţul Harry şi logodnica lui au vizitat deja oraşul britanic Nottingham şi capitala Ţării Galilor, Cardiff. AGERPRES

×
Subiecte în articol: prinţul harry meghan markle