x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry vorbeşte pentru prima oară despre moartea mamei sale

Prinţul Harry vorbeşte pentru prima oară despre moartea mamei sale

25 Iul 2016   •   18:32
Prinţul Harry vorbeşte pentru prima oară despre moartea mamei sale

Prinţul Harry a afirmat că regretă profund că nu a vorbit despre modul în care l-a afectat moartea mamei sale, prinţesa Diana, decât în urmă cu trei ani. Avea numai 12 ani când aceasta a murit tragic într-un accident de maşină la Paris în 1997 şi nu a vorbit despre acest lucru până la vârsta de 27 de ani, relatează luni BBC.

Acum în vârstă de 31, el a făcut această mărturisire cu ocazia unui eveniment de caritate organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Kensington Palace, împreună cu asociaţia sa "Heads Together", care ajută oameni cu probleme de sănătate mintală. Printre participanţi s-au numărat vedete din lumea sportului, precum fotbalistul Rio Ferdinand, atleţii Dame Kelly Holmes şi Iwan Thomas sau ciclista Victoria Pendleton, dintre care unii au vorbit public despre faptul că suferă de depresie.

Harry a făcut comentariile despre moartea mamei sale în timp ce discuta cu Ferdinand, a cărui soţie a murit de cancer anul trecut. ''Ştii, eu chiar regret că nu am vorbit despre asta'', a spus Harry, în timp ce fostul jucător al echipei Manchester United, tată a trei copii, a remarcat că şi fiii săi vor trece prin aceleaşi etape prin care a trecut prinţul, aşa încât a apreciat drept foarte util să împărtăşească din experienţa acestuia.

"Este normal să suferim, dar din moment ce vorbim despre acest lucru nu este o slăbiciune. Slăbiciune este să nu recunoaştem că avem o problemă şi să nu facem nimic pentru a o rezolva", a spus prinţul în timpul acestui eveniment, pe care l-a considerat o ocazie de a sublinia faptul că oricine, chiar şi personalităţi ''imperturbabile'' din lumea sportului, poate suferi de probleme de sănătate mintală la fel ca toţi ceilalţi, inclusiv membri ai familiei regale.

Prinţul Harry a creat organizaţia "Heads Together" împreună cu fratele său, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate Middleton, pentru a lupta împotriva prejudecăţilor din jurul bolilor mintale.AGERPRES

×