x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Problemă bizară într-un manual școlar din Arabia Saudită. Yoda apare într-o fotografie alături de regele Faisal

Problemă bizară într-un manual școlar din Arabia Saudită. Yoda apare într-o fotografie alături de regele Faisal

22 Sep 2017   •   18:16
Problemă bizară într-un manual școlar din Arabia Saudită. Yoda apare într-o fotografie alături de regele Faisal

O imagine a personajului Yoda din filmul Star Wars a apărut în mod misterios într-un manual unei școli din Arabia Saudită. Imaginea este a viitorului rege Faisal.

Fotografia a fost făcută în anul 1945, atunci când Faisal a semnat Carta Națiunilor Unite la San Francisco.

Miinistrul Educației saudit, Ahmed al-Eissa, și-a cerut scuze pentru greșeală spunând că a fost vorba de o greșea ă făcută fără nicio intenție.


Al-Eissa a declarat că a fost demată tipărirea unei noi ediții corect a manualului iar cele greșite au fost deja retrase din școli.


Totodată a început și o anchetă pentru stabilirea sursei greșelii și pentru a fi luate măsurile necesare.


Cum de fotografia a ajuns în manuale nimeni nu știe încă, ceea ce se știe este că imaginea a fost creată de artistul saudit Abdullah al-Shehri, ca parte a unui montaj care aduce un omagiu regelui Faisal și Yoda.

Artistul nu face un secret din faptul că îi face plăcere să creeze imagini din cultura pop pe care le juxtapune în fotografii care imortalizează momente din istorie.

Al-Shehri a decarat că nu are nici cea mai vagă idee cum de imaginea creată de el a putut ajunge în manual și a mai adăugat că intenția lui nu a fost de a ofensa pe cineva.

×