x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorul Harvey Weinstein a fost concediat în urma scandalului acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Producătorul Harvey Weinstein a fost concediat în urma scandalului acuzaţiilor de hărţuire sexuală

09 Oct 2017   •   10:48
Producătorul Harvey Weinstein a fost concediat în urma scandalului acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Producătorul Harvey Weinstein a fost concediat duminică de către consiliul de administraţie al companiei pe care a cofondat-o, în urma scandalului acuzaţiilor de hărţuire sexuală, informează Reuters.

Conducerea companiei va fi preluată de fratele acestuia, Bob Weinstein, şi de copreşedintele şi directorul executiv David Glasser.

Consiliul de administraţie a luat această decizie în ''urma dezvăluirilor din ultimele zile despre comportamentul inadecvat al lui Harvey Weinstein'', a precizat compania într-un comunicat, adăugând că hotărârea i-a fost adusă la cunoştinţă şi lui Weinstein.

Purtătoarea de cuvânt a producătorului nu a comentat decizia.

Vineri, compania anunţase ca Weinstein, în vârstă de 65 de ani, îşi va lua concediu pe perioadă nedeterminată după dezvăluirile din New York Times potrivit cărora producătorul a încheiat acorduri amiabile cu opt femei care l-au acuzat de atingeri nepotrivite sau hărţuire sexuală în ultimii 30 de ani.

Weinstein a produs şi a distribuit pelicule laureate cu Oscar precum ''Shakespeare in Love'' sau ''Chicago'' şi a fost un donator important al Partidului Democrat în campania electorală pentru alegerile din 2016.

O anchetă internă este în curs, au mai precizat reprezentanţii companiei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Harvey Weinstein