x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proiect de lege israelian împotriva teroriștilor. Expulzarea familiei, retragerea cetățeniei și dărâmarea casei

Proiect de lege israelian împotriva teroriștilor. Expulzarea familiei, retragerea cetățeniei și dărâmarea casei

26 Noi 2014   •   20:30
Proiect de lege israelian împotriva teroriștilor. Expulzarea familiei, retragerea cetățeniei și dărâmarea casei

Yariv Levin, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu, care a dispus recent reluarea demolării locuinţelor şi retragerea permiselor de şedere ca măsuri punitive, a explicat că vrea să dea autorităţilor mijloace eficiente pentru a lupta împotriva terorismului.

Proiectul său de lege în opt puncte, obţinut de AFP, vizează aplicarea sistematică a măsurilor deja introduse, precum retragerea cetăţeniei israeliene sau a permisului de şedere - în Israel sau în Ierusalimul de Est anexat şi ocupat - oricărui autor al unui atac. Proiectul prevede demolarea casei autorului unui atac sau a familiei sale la 24 de ore de la atentat, retragerea ajutoarelor sale sociale şi a permisului său de conducere timp de zece ani, precum şi expulzarea în afara frontierelor Israelului a membrilor familiei sale care au susţinut public actul său. De asemenea, proiectul de lege dă posibilitatea autorităţilor israeliene să nu înapoieze trupurile atacatorilor ucişi familiilor lor.

Yariv Levin susţine că i-a arătat proiectul de lege premierului Benjamin Netanyahu înainte de a-l prezenta în Knesset, care până acum nu a fixat o dată pentru un vot în primă lectură.

×
Subiecte în articol: Yariv Levin