x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproximativ un milion de oameni au ieșit pe străzile Parisului într-o manifestație împotriva lui Trump

Aproximativ un milion de oameni au ieșit pe străzile Parisului într-o manifestație împotriva lui Trump

04 Feb 2017   •   19:20
Aproximativ un milion de oameni au ieșit pe străzile Parisului într-o manifestație împotriva lui Trump

Aproximativ un milion de oameni, printre care şi numeroşi străini care locuiesc la Paris, au demonstrat sâmbătă în capitala Franţei împotriva decretului anti-imigraţie al preşedintelui american Donald Trump, a cărui aplicare a fost temporar blocată vineri de un judecător federal, scrie AFP.

"Suntem aici ca să spunem că noi nu acceptăm ura", a explicat Michael Jacobs, un american de 30 de ani, co-organizator al marşului care a adunat mulţi compatrioţi ai săi, dar şi francezi şi cetăţeni străini de diferite naţionalităţi. 

"Trump trebuie să plece!", "Refugiaţii sunt bineveniţi!", "Poporul unit, niciodată divizat!" au fost sloganele scandate în limba engleză de către participanţi. 

Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite a decis sâmbătă să suspende aplicarea ordinului preşedintelui american Donald Trump de a marca drept un posibil pericol cetăţenii unor state din Orientul Mijlociu, în timp ce Departamentul de Stat a anulat deciziile de revocare a vizelor acestor cetăţeni, pentru a le permite să intre pe teritoriul SUA, informează Reuters şi Washington Post. Mai multe mari companii aeriene au anunţat sâmbătă că cetăţenii care făceau obiectul interdicţiei lui Trump pot călători din nou către SUA, după decizia unui judecător din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea în Statele Unite a refugiaţilor şi cetăţenilor a şapte state cu populaţie majoritar musulmană. 

Decizia judecătorului federal din Seattle a dat speranţă multor cetăţeni ai statelor din Orientul Mijlociu, deşi nu este clar cât timp va dura această fereastră oferită de decizia sa, scrie Reuters. 

Preşedintele american a promis sâmbătă într-o postare pe Twitter să anuleze decizia. "Opinia acestui aşa-zis judecător, care subminează aplicarea legii în ţara noastră, este ridicolă şi va fi anulată", a scris Trump pe contul său de Twitter. 

Conform Agerpres, decretul care a intrat în vigoare la 27 ianuarie, interzice intrarea în SUA timp de 90 de zile a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană pe care administraţia TRump i-a descris ca având potenţial de a deveni terorişti: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen

×