x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest - Greva generala in Italia

Protest - Greva generala in Italia

de Irina Cristea    |    26 Noi 2005   •   00:00
Protest - Greva generala in Italia

Italia s-a aflat ieri in greva generala, a cincea de cand executivul condus de Silvio Berlusconi a venit la putere. Milioane de salariati au refuzat sa lucreze, in semn de protest fata de reducerile pe care guvernul intentioneaza sa le aplice bugetului pentru 2006.

SECTOARE IMPORTANTE. Transporturile, administratia, spitalele, bancile, serviciile postale, toate au luat parte la protestul care a inceput la ora locala 9:00 si a durat intre patru si opt ore, in func-tie de fiecare mare oras. La greva au luat parte si marile orchestre simfonice, care au intonat recviemuri. Aceasta in conditiile in care cultura se numara printre domeniile cele mai afectate de reducerile bugetare prevazute pentru anul viitor.

Italienii au avut de furca ieri in special din cauza blocarii transporturilor. Traficul aerian a fost grav afectat de greva, care a inceput la ora 12:00 si a durat patru ore. Compania nationala Alitalia a anulat 230 de zboruri, dintre care 125 internationale. Protestul are loc intr-un moment dificil pentru premierul Silvio Berlusconi. Alegerile legislative sunt programate pentru luna aprilie. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe