x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia şi-a suplimentat trupele militare la frontiera cu Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia şi-a suplimentat trupele militare la frontiera cu Ucraina

19 Apr 2014   •   14:09
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia şi-a suplimentat trupele militare la frontiera cu Ucraina

Forţe armate ruse suplimentare au fost desfăşurate la frontiera cu Ucraina ca răspuns la instabilitatea din această ţară, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Kremlinului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

'Avem... forţe în regiunea de la graniţa ucraineană. O parte din aceste forţe staţionează acolo permanent, altele sunt acolo pentru a întări (forţele existente - n.r.), pe fondul a ceea ce se întâmplă în Ucraina', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, la postul de televiziune Rossiya 1.

'Iertaţi-mă, dar (Ucraina) este o ţară unde tocmai a avut loc o lovitură de stat militară, şi este normal ca orice ţară să ia măsuri de precauţie pentru a-şi asigura securitatea', a spus Peskov. El a adăugat că, în calitate de stat suveran, Rusia are dreptul să-şi desfăşoare trupe oriunde pe teritoriul său fără niciun fel de restricţii. Peskov a respins acuzaţiile potrivit cărora armata rusă se implică în evenimentele de pe teritoriul ucrainean. Astfel de afirmaţii sunt 'complet greşite', a mai spus Peskov.

×