x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin îi transmite condoleanțe lui Erdogan în urma atentatului de la Ankara și pledează pentru cooperare în lupta antiteroristă

Putin îi transmite condoleanțe lui Erdogan în urma atentatului de la Ankara și pledează pentru cooperare în lupta antiteroristă

10 Oct 2015   •   13:51
Putin îi transmite condoleanțe lui Erdogan în urma atentatului de la Ankara și pledează pentru cooperare în lupta antiteroristă

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis condoleanţe omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, după ce un atentat terorist care a avut loc sâmbătă la Ankara s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi, informează biroul de presă al Kremlinului, potrivit TASS.

În telegrama sa către Erdogan, Vladimir Putin îşi exprimă speranţa că cei care au comis şi comandat această "crimă cinică" vor fi pedepsiţi şi a subliniat deschiderea Rusiei pentru o strânsă cooperare cu autorităţile turce în lupta împotriva terorismului.

Anterior, vicepreşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate din cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Franţ Klinţevici, a declarat că atentatul care a avut loc sâmbătă la Ankara "este încă un semnal dat comunităţii internaţionale în vederea unor paşi reali în contracararea terorismului".

Două explozii au avut loc sâmbătă dimineaţa lângă gara centrală din capitala Turciei, soldându-se cu cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi. Guvernul de la Ankara a calificat exploziile drept "atentat terorist" şi s-a declarat hotărât să ancheteze pista unui atentat sinucigaş.

La începutul acestei săptămâni, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia că va avea mult de pierdut dacă îşi "distruge prietenia" cu Ankara şi a subliniat că Turcia nu va rămâne nepăsătoare în faţa încălcărilor spaţiului său aerian de către avioanele ruse. Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, 'din greşeală', spaţiul aerian al Turciei şi a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Sursa: AGERPRES 

×