x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin jură că vrea opoziție

Putin jură că vrea opoziție

17 Dec 2017   •   18:50
Putin jură că vrea opoziție

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, joi, în deschiderea conferinței sale de presă anuale, organizată la câteva zile după ce și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din martie 2018, că nu dorește să elimine opoziția, anunță AFP și TASS.

Întrebat cu privire la lipsa unei opoziții puternice, președintele rus, la putere de 18 ani, a declarat ironic: „Cel mai simplu pentru mine ar fi să spun: doar nu eu sunt cel care ar trebui să cultiv pentru mine niște concurenți”. „Cred că sistemul politic, la fel ca cel economic, trebuie să fie unul concurențial, și vreau să fac în așa fel încât să favorizez acest lucru”, a adăugat el, înainte de a explica slăbiciunea opozanților lui prin succesul politicii sale economice și necesitatea pentru concurenții săi de a veni cu „propuneri reale”. Putin a explicat că se va prezenta la alegeri în calitate de „candidat independent”, nu susținut de partidul pro-Kremlin „Rusia Unită”, afirmând că se bazează pe „un larg sprijin din partea cetățenilor”. Potrivit unui sondaj de opinie, Putin se clasează pe primul loc în intențiile de vot, cu 75%, mult înaintea contracandidaților săi, comunistul Ghennadi Ziuganov și naționalistul Vladimir Jirinovski, care evită să-l critice deschis pe liderul de la Kremlin.

Opozantul numărul unu din Rusia, Aleksei Navalnîi, nu se va putea prezenta la alegeri, din cauza condamnărilor sale judiciare.

 

 

×
Subiecte în articol: vladimir putin