x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin "lichideaza" guvernul la TV

Putin "lichideaza" guvernul la TV

25 Feb 2004   •   00:00
Putin "lichideaza" guvernul la TV

Presedintele rus i-a demis pe toti membrii guvernului, in direct, la televiziunea rusa. El vrea un alt cabinet, deja format, la preluarea celui de-al doilea mandat prezidential. Intr-o interventie televizata, Putin a invocat prerogativele constitutionale care ii dau puterea de a "lichida" guvernul.

PUCI. Miscarea care a luat prin surprindere pe toata lumea vine inainte cu doar trei saptamani de alegerile prezidentiale pe care Putin este de asteptat sa le castige, transmite agentia France Presse. Liderul de la Kremlin nu a oferit explicatii elaborate in legatura cu motivele care l-au determinat sa ia aceasta masura radicala.

A spus scurt: "Aceasta demitere nu are legatura cu munca pe care a depus-o guvernul, ci cu dorinta de a-mi face cunoscuta pozitia cu privire la directia pe care cred ca ar trebui sa o aiba tara dupa 14 martie", data alegerilor generale.

Premierul Mihail Kasianov, cel mai bun negociator al lui Putin, a fost inlocuit, temporar, de vicepremierul Victor Hristenko. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe