x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin promite că Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, atât timp cât el va fi preşedinte

Putin promite că Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, atât timp cât el va fi preşedinte

13 Feb 2020   •   20:10
Putin promite că Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, atât timp cât el va fi preşedinte

Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex, atât timp cât Vladimir Putin va fi preşedinte, a declarat solemn, joi, liderul de la Kremlin, relatează DPA.

"Atât timp cât voi fi preşedinte, acest lucru nu se va întâmpla", a declarat Putin la o reuniune în care s-au discutat posibile amendamente la Constituţie, potrivit relatărilor mass-media de stat.

Promovarea publică a homosexualităţii este o infracţiune în Rusia, potrivit legislaţiei federale promulgate de Putin în 2013.

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, a fost la putere ca preşedinte sau prim-ministru timp de două decenii, iar actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2024. El este preşedintele rus care a rămas cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.

Unele amendamente ale Constituţiei Federaţiei Ruse care sunt luate în considerare ar putea să-i permită lui Putin să-şi păstreze puterea şi după sfârşitul mandatului, în calitate de prim-ministru cu puteri extinse, senator pe viaţă sau şef al Consiliului de Stat, un organism consultativ.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia