x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin şi Berlusconi s-au relaxat în îndepărtata Siberie

Putin şi Berlusconi s-au relaxat în îndepărtata Siberie

29 Iun 2015   •   18:47
Putin şi Berlusconi s-au relaxat în îndepărtata Siberie

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a petrecut sfârşitul de săptămână în compania vechiului său prieten, fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, într-o cabană din îndepărtata Siberie, relatează DPA.

Cabana respectivă, aflată în republica Altai, este proprietate a gigantului Gazprom Neft, a făcut cunoscut, pentru agenţia TASS, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a refuzat însă să ofere detalii suplimentare cu privire la întâlnire.

Alte surse media au relatat că Putin şi Beruslconi s-au întâlnit vineri seara în capitala republicii, Gorno-Altaisk, unde au urmărit un spectacol tradiţional de dansuri siberiene, susţinut de un ansamblu local.

Vladimir Putin, mare amator de ieşiri în aer liber, s-a aflat vineri în regiunea siberiană Hakasia, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reconstrucţie a sute de case devastate de incendii de vegetaţie în urmă cu două luni.

După cum aminteşte agenţia germană, Putin şi Berlusconi sunt prieteni de circa zece ani, liderul de la Kremlin luându-i apărarea fostului şef al guvernului italian în scandalul care a dus la demisia acestuia în 2011.

Într-o declaraţie făcută la acea vreme, 'ţarul' Putin l-a numit pe 'Il Cavaliere' 'o binecuvântare pentru poporul italian' şi 'unul dintre ultimii mohicani ai politicii europene'. Cei doi s-au întâlnit şi la începutul acestei luni, în Italia, unde Putin s-a aflat într-o vizită oficială.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Silvio Berlusconi