x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin şi Biden au căzut de acord să aibă mai multe discuţii

Putin şi Biden au căzut de acord să aibă mai multe discuţii

12 Dec 2021   •   17:30
Putin şi Biden au căzut de acord să aibă mai multe discuţii
Sursa foto: Hepta

Preşedintele rus Vladimir Putin şi președintele american Joe Biden au căzut de acord să poarte mai multe convorbiri pe fondul tensiunilor din cauza comasării de trupe ruse la graniţa cu Ucraina, a anunţat duminică Kremlinul, care a adăugat că lui Putin i-ar plăcea să se întâlnească şi în persoană cu liderul de la Casa Albă, anunta Reuters.

Potrivit Kremlinului, cei doi şefi de stat şi-au exprimat dorinţa de a continua discuţiile cu prilejul videoconferinţei din 7 decembrie care s-a axat pe relaţiile Est-Vest, aflate la cel mai de jos nivel de la încheierea Războiului Rece şi care sunt în prezent încordate din cauza mobilizării de trupe ruse în apropierea Ucrainei.

Biden a profitat de videoconferinţă pentru a-l avertiza pe Putin că Occidentul va impune "măsuri ferme de ordin economic şi de altă natură'' împotriva Rusiei dacă aceasta invadează Ucraina, în timp ce Putin a cerut garanţii că NATO nu-şi va continua extinderea către est.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea de stat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin nu a avut motive deosebite de optimism după discuţia cu Biden din cauza diferendelor constante şi foarte serioase dintre Rusia şi SUA cu privire la aşa-numitele "linii roşii" ale Moscovei pe care nu doreşte ca Occidentul să le treacă.

În afară de extinderea către est a NATO, Rusia a mai anunţat că nu doreşte ca anumite arme ofensive să fie desfăşurate în ţări cu care are graniţă comună, cum este cazul Ucrainei.

La 7 decembrie, Putin i-a transmis lui Biden că trupele ruse se află pe teritoriul rus şi că nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni, a declarat Peskov.

×
Subiecte în articol: putin biden