x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin şi Orban salută victoria lui Erdogan în alegerile din Turcia

Putin şi Orban salută victoria lui Erdogan în alegerile din Turcia

25 Iun 2018   •   12:52
Putin şi Orban salută victoria lui Erdogan în alegerile din Turcia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul ungar Viktor Orban l-au felicitat luni pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa ca preşedinte al Turciei. 

Putin a spus că realegerea lui Erdogan este o dovadă a 'marii autorităţi politice' a şefului statului turc al cărui important aliat este. 

În mesajul său de felicitare, Putin "a subliniat că rezultatele scrutinului atestă pe deplin marea autoritate politică a lui Recep Tayyip Erdogan şi sprijinul larg pentru direcţia trasată sub conducerea sa", se arată într-un comunicat al Kremlinului, citat de AFP. 

La rândul său, Orban a spus că "stabilitatea în Turcia este o veste bună pentru întreaga Europă", potrivit MTI. 

"Stabilitatea în Turcia este o veste bună pentru întreaga Europă, în contextul în care continentul nostru se confruntă cu nenumărate provocări grave ce nu pot fi depăşite decât printr-o cooperare predictibilă şi eficientă cu Turcia", a scris Orban în mesajul de felicitare. 

Orban l-a asigurat din nou pe Erdogan că guvernul său va continua să lucreze pentru a întări legăturile bilaterale economice, comerciale, educaţionale şi culturale. El şi-a exprimat de asemenea speranţa că cele două ţări vor putea aranja o vizită a preşedintelui turc în Ungaria, care a fost amânată anterior. 

La scrutinul de duminică, Erdogan a fost reales cu 52,6% din voturi.

AGERPRES

×