x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin solicită ridicarea sancţiunilor împotriva Turciei în domeniul turistic

Putin solicită ridicarea sancţiunilor împotriva Turciei în domeniul turistic

29 Iun 2016   •   15:23
Putin solicită ridicarea sancţiunilor împotriva Turciei în domeniul turistic

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat miercuri cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre eliminarea restricţiilor impuse turiştilor ruşi care vor să viziteze Turcia, informează RIA Novosti.

"Liderul rus a solicitat guvernului să demareze negocieri cu autorităţile turce pentru a restabili cooperarea bilaterală în domeniile schimburilor comerciale, economiei şi alte domenii", se arată într-un comunicat al biroului de presă al Kremlinului.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia au intrat în criză în luna noiembrie a anului trecut când forţele aeriene turce au doborât un avion militar rus Su-24 în zona frontierei dintre Turcia şi Siria. Vladimir Putin a calificat gestul drept o "lovitură de cuţit în spate" şi a ordonat introducerea de restricţii economice împotriva Turciei în special în domeniul turismului.

Ca urmare a restricţiilor introduse de Kremlin, numărul turiştilor ruşi care au vizitat Turcia în luna mai 2016 a fost cu 90% mai mic decât în luna mai 2015. Potrivit datelor oficiale, ruşii au reprezentat doar 1,65% din turiştii străini care au vizitat Turcia în luna mai 2016, comparativ cu 13,17% în luna mai 2015 şi 17,82% în luna mai 2014.

Scăderea numărului de turişti străini care au vizitat Turcia face parte dintr-o tendinţă generală de scădere a numărului de vizitatori străini în Turcia. În primele cinci luni ale acestui an, Turcia a fost vizitată de 8,3 milioane turişti străini, cu 22,93% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut.

Sectorul turistic este unul dintre pilonii economiei Turciei. AGERPRES

×