x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Qatarul izolat. Donald Trump apreciază că vizita sa în Orientul Mijlociu a început să "dea roade"

Qatarul izolat. Donald Trump apreciază că vizita sa în Orientul Mijlociu a început să "dea roade"

06 Iun 2017   •   18:00
Qatarul izolat. Donald Trump apreciază că vizita sa în Orientul Mijlociu a început să "dea roade"
Sursa foto: Doha, Qatar

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat marţi că recenta sa vizită în Orientul Mijlociu a început deja să "dea roade", întrucât liderii regionali dau curs promisiunii de a adopta o poziţie dură faţă de finanţarea grupărilor militante, relatează Reuters, AFP şi DPA. 

"Mă bucur foarte mult să constat că vizita în Arabia Saudită, (discuţiile) cu regele şi 50 de ţări dau deja roade. (Liderii regionali) au spus că vor adopta o poziţie dură faţă de finanţarea terorismului şi toate referirile au indicat spre Qatar. Poate că acesta va fi începutul sfârşitului ororii terorismului!", a subliniat Trump, pe Twitter. 

Puţin mai devreme, Donald Trump a amintit, tot pe Twitter, că în timpul vizitei sale în Orientul Mijlociu a avertizat împotriva finanţării 'ideologiei radicale' şi că liderii din regiune cu care a discutat acest subiect au făcut referire la Qatar. 

Liderul de la Casa Albă pare astfel să se poziţioneze în criza declanşată după ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt, Yemen, Libia şi Maldive au rupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, ţară pe care au acuzat-o că susţine terorismul. 

În a doua jumătate a lunii trecute, în cadrul primului său turneu în străinătate de când a fost învestit la Casa Albă, Trump a vizitat capitala saudită Riad, unde, pe lângă întrevederile bilaterale, s-a întâlnit cu liderii celor şase naţiuni ale Consiliului de Cooperare al Golfului, condus de Arabia Saudită, a participat la Summitul americano-arabo-islamic, reunind lideri şi reprezentanţi din circa 55 de ţări din întreaga lume, şi a rostit un discurs cu prilejul inaugurării Centrului Global pentru Combaterea Ideologiei Extremiste cu regele saudit Salman.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Qatar donald trump