x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rămăşiţe umane în estul Ucrainei, la nouă zile de la doborârea aeronavei Malaysia Airlines (VIDEO)

Rămăşiţe umane în estul Ucrainei, la nouă zile de la doborârea aeronavei Malaysia Airlines (VIDEO)

26 Iul 2014   •   15:55
Rămăşiţe umane în estul Ucrainei, la nouă zile de la doborârea aeronavei Malaysia Airlines (VIDEO)
Sursa foto: EPA/ANASTASIA VLASOVA

Fragmente umane se află încă la locul prăbuşirii avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei, a afirmat sâmbătă premierul australian Tony Abbott, conform AFP, citată de Agerpres. Avionul, probabil doborât de o rachetă la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, majoritatea olandezi, transporta şi 28 de australieni şi nouă rezidenţi permanenţi în Australia.

'La locul accidentului, există corpuri ale victimelor care nu au fost recuperate. Şi prezenţa acestor corpuri face mai important ca niciodată ca o misiune internaţională să fie desfăşurată acolo. Este vorba, şi subliniez acest lucru, de o misiune umanitară. Alţii pot să se implice, dacă o doresc, în politica din Europa centrală, obiectivul nostru este însă de a identifica morţii noştri şi de a-i repatria', a afirmat Tony Abbott, precizând că implicarea Australiei în această regiune este strict umanitară.

Tony Abbott declara vineri că Australia prevede trimiterea a circa 100 de poliţişti suplimentari, precum şi a unor soldaţi, la locul prăbuşirii avionului malaezian. Canberra a trimis deja 90 de poliţişti pentru a participa la o misiune internaţională destinată protecţiei locului prăbuşirii şi pentru a exista siguranţa că vor fi recuperate toate corpurile victimelor.

×