x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rămăşiţele celor 50 de membri ai clubului brazilian morţi în accidentul aviatic au ajuns la Chapeco

Rămăşiţele celor 50 de membri ai clubului brazilian morţi în accidentul aviatic au ajuns la Chapeco

03 Dec 2016   •   18:50
 Rămăşiţele celor 50 de membri ai clubului brazilian morţi în accidentul aviatic au ajuns la Chapeco

Două avioane care au transportat rămăşiţele celor 50 de membrii ai clubului brazilian de fotbal care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Columbia au aterizat sâmbătă pe aeroportul din Chapeco, informează AFP. 

Focuri de artificii au luminat cerul în momentul în care cele două aparate ale armatei aerului din Brazilia au aterizat pe o ploaie torenţială la Chapeco, unde întreaga populaţie a oraşului va aduce un ultim omagiu victimelor acestei catastrofe aviatice care a făcut 71 de morţi luni în Columbia. 

Sâmbătă seara, în localitatea aflată în sudul Braziliei va avea loc un priveghi, pe stadionul echipei AFC Chapecoense, pentru pomenirea jucătorilor care reuşiseră să aducă modesta echipă, creată în urmă cu 43 de ani, până la o finală continentală istorică, împotriva Atletico Nacional de Medellin. La ceremonia funebră sunt aşteptaţi 100.000 de oameni, care vor putea urmări, inclusiv pe ecrane gigantice instalate în jurul Arena Conda, care are o capacitate de doar 19.000 locuri. 

Pe lângă manifestările cu participarea mulţimii, micuţa localitate braziliană va trebui să organizeze un protocol complex, la care va fi prezent şi preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal, Gianni Infantino, acesta amânându-şi vineri o călătorie în Australia tocmai pentru a putea fi prezent la funeralii, alături de şeful statului brazilian Michel Temer. 

"Senzaţia este îngrozitoare, să priveşti şi să ştii că fiul tău se află aici într-un sicriu", a exclamat pentru AFP în incinta arenei Ilaide Padilha, mama lui Danilo, portarul în vârstă de 31 de ani al echipei. 

Vineri, rămăşiţele pământeşti ale celor 5 membri ai echipajului bolivian al British Aerospace 146 au fost transportate în ţara lor, la bordul unui Hercules al forţelor armate boliviene. Doi alţi foşti componenţi ai echipajului, un venezuelean, vineri, şi un paraguayan, joi, au fost, de asemenea, repatriaţi, ca şi celelalte victime braziliene ale catastrofei zborului LaMia 2933. 

În mod miraculos, 6 persoane au supravieţuit accidentului, survenit la 3.300 m altitudine, în apropiere de La Union, în plină noapte şi sub o ploaie torenţială. 

Avionul, plecat din Santa Cruz de la Sierra, din Bolivia, care trebuia să aterizeze pe aeroportul Rionegro, s-a prăbuşit, cauza fiind lipsa de carburant, potrivit principalei ipoteze a autorităţilor columbiene. "Este o ipoteză care devine din ce în ce mai sigură, dar va trebui analizată de anchetatori, împreună cu informaţiile cutiei negre şi înregistrările de la turnul de control", a subliniat directorul Aviaţiei civile, Alfredo Bocanegra, precizând că toate concluziile investigaţiilor nu sunt aşteptate înainte de 6 luni. 

Licenţa de zbor a companiei LaMia a fost suspendată de guvernul bolivian, care a deschis o anchetă şi a destituit mai mulţi înalţi funcţionari ai aviaţiei civile. Potrivit reprezentantului companiei aeriene, Gustavo Vargas, aparatul nu a respectat planul de aprovizionare cu carburant, omiţând o escală prevăzută la Cobija, oraş bolivian de la frontiera cu Brazilia, sau la Bogota. AGEFRPRES

×